Doe het helemaal zelf

Doe het volledig zelf. Execution Only             

Deze keuze is geschikt voor bedrijven met maximaal 10 werknemers, die nog geen pensioenregeling hebben. Je weet zeker dat jouw bedrijf niet onder een CAO of een Bedrijfstakpensioenfonds (BPF) valt.
 

Zelf online regelen

Je regelt de Nu PensioenRekening zonder advies. Je weet wat het beste bij jou en je medewerkers past. Je bepaalt zelf of de pensioenregeling nu, en in de toekomst past bij de financiële situatie van jouw bedrijf. Deze financiële lasten kun je in het aanvraagtraject berekenen.   
 

De kenmerken van de regeling in het kort:

  • Er is geen contractduur. De opzegtermijn bedraagt 2 maanden;
  • De beschikbare premie belegt uw werknemer op een eigen pensioenrekening tot hij of zij met pensioen gaat;
  • De beleggingswaarde is bestemd voor pensioen en kan door de werknemer nooit vrij worden opgenomen of vrij besteed worden;
  • De hoogte van de premie hangt af van de leeftijd van uw werknemer;
  • De premie per leeftijd stijgt volgens een staffel  (zie FAQ);
  • Bij overlijden is de beleggingswaarde bestemd voor het partnerpensioen. De partner kan dit geld niet vrij opnemen;
  • Er is een eenmalig bedrag voor 4 maal het jaarsalaris verzekerd als uw werknemer overlijdt. De partner kan dit geld vrij besteden;
  • De administratiekosten van Zwitserleven zijn € 5,- per deelnemer per maand;
  • Werknemers betalen de kosten van de beleggingen. Deze worden verrekend met het beleggingstegoed.
U kunt nog meer lezen over de productkenmerken bij de FAQ.   
  

Eigen bijdrage door je werknemers

Het is heel gebruikelijk dat de werknemers meebetalen aan de pensioenregeling. De verdeling tussen werkgever en werknemer wordt in onderling overleg overeengekomen en vastgelegd in de arbeidsovereenkomst. Meestal bedraagt deze eigen bijdrage tussen de 33% en 50% van de spaarpremie. Je kunt ook kiezen voor een eigen bijdrage voor de werknemers van de pensioengrondslag. Deze bedraagt gemiddeld in Nederland rond de 5%. De bijdrage van de werknemers komen ten laste van hun brutosalaris. 
 

Kosten van PensioenRegelingAfsluiten

Voor het afsluiten betaal je eenmalig € 495,-, waarvan € 345,- voor de inregelkosten van Zwitserleven. Sluit je de regeling via PensioenRegelingAfsluiten, dan betaal je aan beheer- en administratiekosten ongeveer € 84,- per deelnemer per jaar aan Klap Verzekeringsmakelaar. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. Je krijgt hiervoor ook het gebruik van Mijn Klap, een online platform waar je alle verzekerbare arbeidsvoorwaarden in onder kunt brengen, zodat je met 1 handeling in een keer de mutaties kunt doorgeven aan de verschillende uitvoerders.

PensioenRegelingAfsluiten kan ook de communicatie naar je werknemers verzorgen. De kosten hiervan hangen af van jouw wensen. We kunnen personeelspresentaties geven (zowel fysiek als online), instemmingbrieven verzorgen en meer.

Voor een voorbeeld klik hier.
 

Hoe werkt het?

Stap 1: Je start het aanvraagproces
Stap 2: Je berekent de pensioenkosten per maand door de gegevens van het bedrijf en de werknemers in te vullen
Stap 3: Je checkt je ervaring en kennis voordat je de Nu PensioenRekening aanvraagt. Voor de aanvraag hebben wij extra gegevens van jouw bedrijf en de werknemers nodig

Regel je de aanvraag online? Dan betaal je eenmalig € 495,- distributiekosten. Daarna sluiten wij de overeenkomst met je bedrijf voor het beheer van de regeling. 
 

Wat kunt je verwachten van Zwitserleven PPI als je de Nu PensioenRekening aanvraagt? 

Nadat de overeenkomst is geregeld ontvangen jouw werknemers, van Zwitserleven PPI, een persoonlijk bericht over de Nu PensioenRekening. De werkgever en de werknemers krijgen toegang tot een persoonlijke website, waarop alle belangrijke informatie en berichten te vinden zijn. Via deze website kunnen werkgevers en werknemers zelf belangrijke informatie aan Zwitserleven doorgeven.  

  TRACKING_TAG
Cookie instellingen